WeekendwijnenWeekwijnen

Wijnbar Salute:

Onze ‘truck’ Cava…

Een prachtig frisse Cava zoals Cava zou moeten zijn, prettig om te drinken, zelfs na een twee of derde glas. Heel zacht in de mond, niet agressief en oh zo genietbaar…

Salute!!!

Wijnkennis:

Macabeu, Xa-rello en Parellada. Deze Cava rustte 15 maand op fles en is daarom helemaal een Méthode Traditionelle. Hij heeft een vrij rijke smaak (door de lange rijping) en blijft toch heel fris. In de mond komt hij helemaal niet agressief over maar is hij zeer zacht. Dit is niet het type Cava die de markt een slechte naam geven en waar de stille wijn van wat koolzuurgas wordt voorzien. Het is een eenvoudige maar overheerlijke schuimwijn.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Cava
Type: Champagne & schuimwijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Pont de Ferro – Cava
Druif: Macabeu, Xarel-Lo, Parrellada