Weekendwijnen

Wijnbar Salute:

De bijtjeswijn… ook weer een leuk flesje… niet alleen om op tafel te zetten… vol fruitig tot heel fruitig, rond en vol in het middenstuk en prachtig lang plakkertje in de mond…

Wijnkennis:

100% Treixadura. De druiven staan aangeplant op terrassen van granieten schistbodems aan de Avia rivier. De druiven worden er biologisch geteeld (geen kunstmest of geen insecticides worden er gebruikt). Na een manuele oogst is er een strenge selectie van de druiven. De druiven worden ontsteeld en zachtjes gekneusd en geperst. De vinificatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde inox cuves tegen een lage temperatuur. De wijn rust op zijn lie tot in mei volgend op het oogstjaar.
De wijn oogt helder bleekgoud. Vreugdevol en intens geurpallet van citrusvruchten (hoofdzakelijk limoen), rozen, vers gemaaid gras en mineralen. Vlot drinkend, fris en verrukkelijk. In aanzet licht ziltig, naar het midden toe licht boterig. Perfecte bittertoets op het einde. Het witte boomfruit draagt doorheen de wijn. Dit is een prijs/kwaliteit pareltje dat perfect past bij een fruit de mers.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Ribeiro
Type: Witte wijn
Stijl: Biodynamisch
Domein: Coto de Gomariz – Galicia
Druif: Treixadura