Weekwijnen

Wijnbar Salute:

Gruner Veltliner… een druif die mij doet verlangen naar Oostenrijk, naar lange wandelingen op de bergen en dan ‘s avond op een terrasje belanden en genieten van een glaasje Gruner Veltliner… eerder voor de dorst… maar niet zo met deze Gruner Veltliner… een leuke glas wijn in zijn klasse… fris, fruitig, mineralige en het verplicht pepertje op het einde… een zacht en aangenaam glas wijn…

Wijnkennis:

De DAC Weinviertel geldt enkel voor wijnen die gemaakt zijn, binnen de regio uiteraard, van de Grüner Veltliner. De Weinviertel van Agnes Minkowitsch oogt citroengeel en is zuiver van kleur. Fijne fruitige, elegante geur van appel gaat mooi samen de fijne pepertoets. Verder ervaren we abrikoos, citrusfruit, voorjaarsbloesems, munt, en licht gedroogd gras. In de mond geeft de wijn een complexe en harmonieuze smaakervaring. Hij is fris en zacht. De wijn kent geen houtlagering.

Land: Oostenrijk
Herkomstbenaming: Weinviertel
Type: Witte wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Weingut Minkowitsch – Weinviertel
Druif: Gruner Veltliner