Weekendwijnen

Wijnbar Salute:

Geen zomers terrasroséetje uit Portugal hier, maar een glas rosé met smaak en pit… rood fruit, aardbeitjes en subtiel kruidig toetsje… een glaasje rosé met smaak en pit…

Wijnkennis:

Crasto rosé wordt geproduceerd van de twee rode druiven Touriga Nacional (85%) en Tinta Roriz (15%) in de Douro regio. De stokken zijn ouder dan 20 jaar en staan op een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel. Na een korte periode van vergisting wordt de wijn bij lage temperaturen aan een fermentatieproces onderworpen. Alvorens te worden gebotteld rijpt de wijn 3 maanden in roestvrijstalen tanks. Je moet het Manuel Lobo (de wijnmaker) nageven… alweer slaagt hij erin een zeer zuiver en mooie wijn te maken eigen aan de stijl van het huis!
Deze rosé van quinta Crasto heeft een helder blinkende zalmrose kleur. Het geurpallet geeft voornamelijk bessenfruit met wilde aardbeien en zeer leuke florale toetsen.  Je smaakt tevens deze wilde maar rijpe aardbeitjes en heeft een klein pepertje. De afdronk is medium tot lang met mooi subtiel fruit en een sublieme frisheid.

Land: Portugal
Herkomstbenaming: Douro
Type: Rosé wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Quinta do Crasto – Douro
Druif: Touriga Nacional, Tinta Roriz