Weekendwijnen

Wijnbar Salute:

Een toppertje uit Portugal… prachtig volle rode wijn… ongeloof fruitig en toch kruidig… deze wijn blijft ongelooflijk in je mond kleven waardoor je eigenlijk met 1 slok toe komt… NIET dus…

Wijnkennis:

De wijngaarden van de Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca en Souzão liggen in het hogere gelegen gedeelte van de Douro; de Upper Douro (ook wel Douro Superior). Hij rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten. Dit is een zuivere wijn met een intense paarsrode kleur met prachtig gekleurde traanvorming. Je waant je temidden van een heuse bessencoulis! Rijp en donker (rood en zwart) bosfruit, lichtjes doorstoofd. Peper, kaneel en kruidnagel zorgen voor het kruidige accent terwijl de mokka, cacao en tabak het geheel compleet maken. De mond kent een knappe balans, heeft meer dan voldoende power, is rijk aan fruit met een aanvulling van zoethout en drop. De finale lijkt geen einde te kennen en danst op een aangename fijnkruidigheid tesamen met een bekoorlijke toets van chocolade.

Land: Portugal
Herkomstbenaming: Douro
Type: Rode wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Quinta do Crasto – Douro
Druif: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Sousão / Souson