Weekendwijnen

Wijnbar Salute:

Voor mij de Scaia … de favoriete wijn van mijn vrouw… intense geur van rijp fruit, prachtige ondersteuning van het citrus…een glas wijn dat vanaf het eerste roept om het tweede… een genietertje!!!

Wijnkennis:

55% Garganega en 45% Chardonnay. De druiven staan op vulkanische bodem (Scaia in het lokale dialect). Deze wijn heeft een glazen afsluiting is helder strogeel van kleur met een iets groene schakering. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuiven er aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan. In de mond is hij enorm verfrissend, met een stroom pompelmoes, passievrucht en ananas, zesty sappig en kruidig. Hij geeft je onmiddellijk verlangen naar een tweede glas.

Land: Italië
Herkomstbenaming: Trevenezie IGT
Type: Witte wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Tenuta Sant Antonio – Veneto
Druif: Garganega, Chardonnay