Weekendwijnen

Wijnbar Salute:

Rode wijn uit Toscane… zoals rode wijn uit Toscane zou moeten zijn… niet zacht, maar fluweelzacht, prachtig zachte tannines…niet te veel over praten…gewoon genieten!!!

Wijnkennis:

Le Redini van Tenuta Degli Dei toont nog maar een keer welke fantastische wijnen er kunnen gemaakt worden in Toscane. De wijn, een blend van 90% Merlot met 10% Alicante Bouschet gaat gedurende 12 maanden in een mix van barriques (225 liter vaten) en tonneaux (500 liter vaten). Nadien volgt er nog 6 maanden rust in de fles. Het resultaat is een volsmakelijke super wijn! De diepe kleur wordt doorspekt met gekleurde tranen en brengt enige verwachtingen teweeg. Snuiven aan het glas brengt je in hogere sferen… De aangename geur van bosbessen, wilde bramen, tabak en koffie komen de neusgaten prikkelen. Van smaak bezit Le Redini naast zijn fluweelzachte tannines de nodige kracht en body om ook de geoefende wijnliefhebbers te overtuigen.

Land: Italië
Herkomstbenaming: Toscana
Type: Rode wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Tenuta Degli Dei – Cavalli – Toscana
Druif: Merlot, Alicante Bouschet