Weekwijnen

Wijnbar Salute:

Persoonlijk een favorietje… klein prijsje voor een prachtig glas wijn… opvoeding op hout en dit geeft deze wijn een prachtige volle smaak ondersteund door fruit en kruiden… Viejo Mundo… oude wereld, maar wel met prachtige wijnen?

Wijnkennis:

Manuele oogst van de Tempranillo druiven, vergisting gedurende 18 dagen en nadien een opvoeding van 6 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dat resulteert in een wijn met een stevig uitgesproken neus vol sappige rode en zwarte besjes, een waaier aan kruiden, cacao, ceder, vanille en leder. Volle verweven smaak met voldoende body en een goede ondersteuning van het hout.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Ribera Del Duero
Type: Rode wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Bodegas Veganzones – Ribera del Duero
Druif: Tempranillo