Weekwijnen

Wijnbar Salute:

Lekkere rode volle wijn… prachtig fruitig in de neus en heel kruidig bij het drinken… geen simpel rood wijntje maar een wijntje met veel body, heel veel body voor zijn prijs.

Wijnkennis:

Vinha do Almo is een wijn van Trincadeira, Aragonez en Touriga Nacional en hij krijgt een opvoeding van 8 maand op de lies mee. Kersenrood in het glas met paarse tranen. De neus brengt zeer aangename aroma’s boven. Een mooi mix van rood en zwart fruit met pruim in de aanvulling. Verder veel peper en cacao. In de mond geeft hij zachte tannines. Voldoende lengte met een voldragen body. Heerlijk sappig en smakelijk. Veel wijn voor deze prijsklasse.

Land: Portugal
Herkomstbenaming: Alentejo
Type: Rode wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Herdade do Perdigão – Alentejo
Druif: Trincadeira, Aragonez, Touriga Nacional