Kevin en JeskeSpectaculair Wijnen

Wijnbar Salute:

Hij ligt evenzeer voor mij klaar in de kelder, maar op aanraden van Wim van Wijnkennis deze bij in het pakket gestopt… en geloof me… Wim heeft mij nog nooit ontgoocheld… wordt vervolgd…

Wijnkennis:

Prachtige witte wijn van een ongewone samenstelling! Hoewel dat er op het etiket enkel Garnatxa staat zijn de effectieve druiven van dienst zijn immers Roussanne, Marsanne, Pedro Ximénez en Garnatxa. De stokken zijn tussen de 40 en 100 jaar oud en staan op een klei, kalkrijke en granietachtige bodem. Spontane vergisting in deels open houten vaten van 1500 liter en deels inox tanks gedurende 20 tot30 dagen. Nadien volgt een rijping van 6 maanden in Franse eiken vaten van 300 liter. Aroma’s van zeer veel wit en geel fruit, gedroogd fruit, boterkoekjes en noten. Rijpe aanzet met warme specerijen ondersteund door aangename zuren. Een fijne finale van geroosterd noten. Zeer complex, mineraal, rond en gebalanceerd.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Montsant
Type: Witte wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Dosterras – Montsant
Druif: Grenache Blanc, Roussanne, Marsanne, Pedro Ximénez