Spectaculair Wijnen

Wijnbar Salute:

Je krijgt voor je neus een fles wijn in een gin gles, leuk die technische gegevens van de wijn rond de nek van de fles… oh nee… pure marketing, denk ik dan… maar nee hoor… deze bijna lichtgevende rosé is uitmuntend… prachtig vol in de mond, denk aan een terrasrosé met ballen, gemaakt door twee zussen, maar zo mag van mij elke rosé zijn…

Wijnkennis:

Het nieuwe product van de zusjes Maria en Irene is verbazingwekkend genoeg een rosé wijn van een hoger prijssegment. Fantastische packaging en marketing. En dan zijn we meestal op onze hoede. Tot we deze 100% Tempranillo Rosado proeven! Op slag vergeten we alle mogelijke vooroordelen en gaan we overstag voor deze echt wel zeer hoogstaande rosé. Handmatige oogst, een eerste selectie der druiven in de wijngaard, een tweede op de trieerband. Lichte kneuzing van de druiven en gering contact met de schil zorgen voor de kleur. Vinificatie tegen lage temperaturen gedurende 20 tot 25 dagen om een perfecte fruitextractie te creëren. Vijf maanden rust op zijn droesem met een regelmatige batonnage.
Deze wijn heeft een magniefieke blozende kaakjes kleur. In de neus veel klein rood fruit met aardbei en framboos voorop. In de mond speels, vlot, vol, fruitig, lang aanwezig en oh zo smakelijk.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Vino de la Tierra de Castilla
Type: Rosé wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Lar de Maia – Vino de la Tierra de Castilla y Léon
Druif: Tempranillo