Kevin en JeskeSpectaculair Wijnen

Wijnbar Salute:

Alles wat bij Wijnkennis met Pomodolce begint, staat bij mij synoniem voor uitmuntend lekker… zo ook deze Croatina… ooit wil ik op bezoek bij Pomodolce… zo fan ben ik hier van…

Evenzeer niet drinken van deze wijn, gewoon genieten…

Salute!

Wijnkennis:

Wijn van de inheemse Croatina die 12 maand houtlagering heeft gekregen. Het is een wijn met een Intense helderzuivere paarsrode kleur met heerlijke gekleurde tranen. Naast de intense aroma’s van donkerblauw en donkerzwart fruit is er een heerlijke waaier aan kruiden (peper, tijm, laurier). Fantastisch ingebouwd in het geheel is de onderliggende toon van sousbois; prachtig verweven houtstructuur. Hij is stevig, vol, vlezig met een subliem evenwicht tussen de zuren en tannine. En dan is er het fruit dat sappig in de mond ligt met vooral de maraschino kers en zwarte bes. De kruidigheid komt vanaf het middenrif mee opzetten en naar het einde toe is er een zweem van zachte tabak.

Land: Italië
Herkomstbenaming: Colli Tortonesi
Type: Rode wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Pomodolce – Piemonte
Druif: Croatina