Kevin en JeskeSpectaculair Wijnen

Wijnbar Salute:

Geen commentaar hier… niet te veel over babbelen, gewoon genieten… toch 1 ding, Syrah een Franse druif in Portugal met een ongelooflijk resultaat… deze wijn drink je niet, deze wijn geniet je…

Salute!

Wijnkennis:

Met de 2013 waagde Manuel Lobos zich voor een eerste keer aan een pure Douro Syrah. Het werd meteen een succes! Geen Douro DOC maar een Vinho regional Duriense om de eenvoudige reden dat Syrah geen Douro gebonden druivenras is. Er werd, naar goede Rhône gewoonte trouwens 3% Viognier toegevoegd aan de wijn. 16 maanden rijping op Franse eiken vaten. Verbluffend resultaat! Een boost aan aroma’s in het glas. We noemen voor de vuist weg rode en zwarte bessen, pruim, viool, peper, eucalyptus, munt, chocolade… Heerlijk en dan moet je nog gaan proeven! De wijn toont meteen zijn potentieel aan volume, een sublieme balans en welomgeven tannines. Fris, fruitig met de nodige peper’munt’ toetsen en een lengte die blijft aanhollen.
Slechts beperkt te verkrijgen en dus voor de happy few!

Land: Portugal
Herkomstbenaming: Douro
Type: Rode wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Quinta do Crasto – Douro
Druif: Syrah / Shiraz, Viognier