Spectaculair Wijnen

Wijnbar Salute:

Een Chardonnay uit Oostenrijk… wat hoor ik je nu al zeggen… ja hoor… een prachtwijn… complex in geur en in smaak… stevige houtgerijpt en dit zorgt voor een Chardonnay zoals een Chardonnay moet zijn… laat je aub verrassen door deze Oostenrijkse prachtwijn…

Salute!!!

Wijnkennis:

Stevige volle houtgelagerde Chardonnay met een goudgele kleur van de zuiverste karaat. In het begin lijkt de neus wat ondoorgrondelijk maar na opschudden van de wijn geeft het glas gulle aroma’s rijp fruit, boterkoek, caramel, hout en een vleugje vuursteen vrij. De smaak toont een aangename, dominerende bittertoets in de aanzet met spits zuur in de opvolging. Amandelbitter, pompelmoes, rabarber en citrus wisselen hier mooi af. In de afdronk neemt gedroogd fruit, zoals gekonfijte abrikoos de bovenhand met een bitterkruidige finale, gedragen door discreet eikenhout als afronding.

Land: Oostenrijk
Herkomstbenaming: Wagram
Type: Witte wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Weingut Leth – Wagram
Druif: Chardonnay