Uncategorized

Wijnbar Salute:

Prachtig volle witte wijn. Beetje geur van rijper fruit en zacht kruidig. In de mong een prachtige volle smaak, krachtige wijn die toch blijft vragen naar dat tweede glas door de counterende frisheid die aanwezig is. De gedeeltelijke houtrijping zorgt voor een prettig accent, een flesje voor de genieters…

Wijnkennis:

100% Xarel-Lo. De stokken staan op een kalkhoudende bodem die tevens rijk is aan klei. De stokken zijn meer dan 40 jaar oud. De druiven worden biologisch geteeld en ondergaan na de handmatige oogst een strenge selectie. De wijn krijgt een schilmaceratie waarna de vergisting start tegen temperatuurcontrole in inox cuves. Nadien volgt er voor een gedeelte van de wijn een houtlagering voor enkele maanden. Dit geeft een rijke wijn die strogeel is van kleur. Het rijke, rijpere witte fruit is dominant samen met het tropische fruit. We denken in de eerste plaats aan peer en banaan. Verder is er een heerlijke aanvulling van anijs. De smaak biedt naast volume en kracht de broodnodige frisheid. Het geheel blijft lang aanwezig.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Penedes
Type: Witte wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Coma Romà – Penedes
Druif: Xarel-Lo