Uncategorized

Wijnbar Salute:

100% Merlot, iemand zei ooit op een privé-tasting bij deze wijn… oh nee, een Merlot, dat is een druif voor beginnende wijndrinkers… enkele minuten later… whauw… zo kan Merlot ook zijn…

En dit is inderdaad het persoonlijk gevoeld dat ik bij deze wijn ook heb… gewoon genieten van deze wijn, van de geur van donker fruit, van kruiden, van …. en dan moet je nog proeven… een ongelooflijk breed smaakpalet en elke keer proef je iets anders… dat noemen ze dan een complexe wijn… zacht maar tegelijk krachtig… duurdere fles, maar echt wel een persoonlijk favorietje…

Wijnkennis:

Biowijn! Wat een parel is deze 100% Merlot alweer. 15 maanden rijping in eiken vaten gevolgd door 10 maanden flessenrust. Intense donkerrode kleur. De wijn kenmerkt zich in de geur door kers, zwarte bessen en gekonfijt zwart fruit, specerij en vanille. In de mond ontwikkelt zich een breed smaakvolume. Zacht en rond met mollige tannine en perfecte zuren. Zeer evenwichtig en een grote lengte. Dit is een ware gigant van een wijn!

Land: Italië
Herkomstbenaming: Toscana
Type: Rode wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Gualdo Del Ro – Toscana
Druif: Merlot