Uncategorized

Wijnbar Salute:

Een ongelooflijk verrasende wijn uit Oostenrijk. De frisheid en strakheid van een Gruner Veltliner (wat ben ik fan van deze druif), in combinatie met het romige, volle van een Chardonnay, dit zorgt samen voor uiterst smakelijk wijn. Vol en rijk in de neus, fruitig, beetje bloemen, maar vooral uitnodigend om te beginnen drinken. De smaak stelt niet teleur in vergelijknig met de geur, heel aangenaam met prettige zuurtjes, blijft lang in de mond hangen en helemaal op het laatste een verfijnd pepertje, het visitekaartje van de Gruner Veltliner… uiterst genietbare wijn.

Wijnkennis:

Een Bernstein-wein is een project van Marchweingärtner dat van start ging in 2012. Een groepering van 12 verschillende wijndomeinen die aan de March rivier liggen brengen sindsdien elk een verschillen Bernstein-wein op de markt. De wijn moet een witte wijn zijn en moet een blend van verscheidene druivenrassen zijn (Grüner Veltliner, Welschriesling, Riesling, Chardonnay, Weißburgunder en Traminer zijn toegelaten).

De Bernstein-wein van Agnes Minkowitsch is er eentje van Chardonnay, Grüner Veltliner en Weissburgunder. Geen houtlagering. De wijn oogt strogeel. Het verleidelijke steenfruit vormt een goed combinatie met het delicate bloemenaroma. Aangename en uiterst frisse zuren zijn het deel in de mond. De afdronk is lang en er komt een elegant pepertje opzetten. Dit is een prima wijn die gastronomisch dankbaar is.

Land: Oostenrijk
Herkomstbenaming: Niederosterreich
Type: Witte wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Weingut Leth – Wagram
Druif: Chardonnay – Gruner Veltliner – Pinot Blanc