Kevin en Jeske

Wijnbar Salute:

Onze Tempus, een van de beste wijnen uit ons gamma, qua prijs-kwaliteit… een Italiaanse toppertje voor een klein prijsje. Ongelooflijk leuke, volle rode wijn met een prachtige rijping op hout, waardoor het fruit prachtig ondersteund wordt met een zeker rondheid in de mond. Een prachtig fles wijn om van te genieten of je pizza te vergeten wanneer je dit combineert…

Wijnkennis:

Tiziano maakt een heerlijke, volle rode wijn van druiven van een nieuw aangekochte terraswijngaard. De Terrazza del Maestro wijngaard ligt op zo’n 400 meter hoogte, vlak bij het stadje Fumane. De wijngaard is vier hectaren groot. De wijn wordt gemaakt van  90% corvina en 10% rondinella. Tiziano brengt veel soepelheid in de wijn door de druiven zo laat mogelijk te oogsten en de tweede, malolactische gisting in eikenhouten fusten te laten verlopen. Het eikenhout geeft tijdens deze gisting een zeer aangename, smeuïge, ronde smaak die nog wordt versterkt door een rijpingsperiode van ongeveer vier maanden in dezelfde fusten. Het resultaat is een volle rode wijn met een voor gewone Valpolicella ongebruikelijke dikte en rondheid.

Land: Italië
Herkomstbenaming: Veneteo IGT
Type: Rode wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Stefano Accordini – Valpolicella
Druif: Corvina, Rondinella