Kevin en Jeske

Wijnbar Salute:

Strogeel in je glas, dit beloofd… prachtige neus, vol, rijp fruit en beetje kruidigheid. In je mond mooi samenspel tussen fruit, kruiden, mineralen met een prachtige houtondersteuning. Leuk extraatje: deze wijn blijft lang in je mond, dus dubbel genieten… een prachtig glas wijn voor de liefhebbers van houtgerijpte witte wijnen… Salute!!!

Wijnkennis:

Heaven & Hell van Xose Lois Sebio is een wijn van stokken die gemiddeld tussen de 40 en 90 jaar oud zijn. Ze staan aangeplant in de diverse DO zones van Galicia. Het is dan ook een wijn van de ‘grote drie’ witte druiven uit Galicia: Albarino, Treixadura en Godello. Vergisting en rijping in eiken vaten (2 en 3-jaars) van 225, 300, 500 en 600 liter gedurende 10 maanden. Heaven & Hell is een wijn met een strogele kleur en is in het bezit van heerlijke, intense aroma’s. Frisse veldbloemen, veel fruit, geurige kruiden en specerijen en met een grote portie aan mineralen. In de mond super gebalanceerd, elegant, fris, en lang aanwezig.

Land: Spanje
Herkomstbenaming: Galicia
Type: Witte wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Xosé Lois Sebio – Galicia
Druif: Albarino, Godello, Treixadura