Uncategorized

Wijnbar Salute:

Geen terraswijntje hier, maar een stevig wit glas wijn. De mooie houtrijping zorgt voor een prachtige ondersteuning van het uitbundig aanwezig fruit. Prachtig aangename neus, stevig in de mond, maar toch voldoende fruit met een prachtig lange afdronk… genieten maar…

Wijnkennis:

Encruzado is een moeilijk maar fantastische druif eigen aan de Dão. Het lot van de druif ligt zoals vaker in de handen van zijn meester, wijnmaker. Bij Cabriz hebben ze wonderen verricht met deze eigenzinnige druif. De wijngaarden staan op een bodem die bestaat uit graniet, met een bovenlaag van grind en klei. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en lichtjes gekneusd. De vergisting is voor 50% in inox kuipen en 50% in nieuwe Franse eiken vaten met een zachte toasting. Nadien volgt er een lagering van 3 maanden in de eiken vaten met battonage. Het resultaat is een waanzinnige wijn met aroma’s van peer, perzik, tropisch fruit, limoen, hazelnoot en licht vanille. In de mond beleef je een lange explosie van een harmonieus, elegant en gastronomisch geheel.

Land: Portugal
Herkomstbenaming: Dão
Type: Witte wijn
Stijl: Conventioneel
Domein: Cabriz – Dão
Druif: Encruzado