Uncategorized

Wijnbar Salute:

Alles wat bij Wijnkennis met Pomodolce begint, staat bij mij synoniem voor uitmuntend lekker… zo ook deze Cherubino… prachtig, donker van kleur, in de neus mooi rood fruit dat ook in de mond terugkomt, het sappig fruitig mondgevoel verbergt de kracht van de wijn, die er wel degelijk is… een pareltje…

Salute!

Wijnkennis:

De Cherubino is een zeer aangename blend tussen 85% Barbera en 15% Croatina met een klein hoekje, zeg maar karaktertje. Perfect als combinatie bij diverse wildgerechten!
Het is een wijn met een mooie robijnrode spiegeling en een paars randje. De zeer fruitige aroma’s ga je absoluut ook ervaren in de mond. Het bouquet geeft tevens een delicate toets van gedroogde bloemen en een sublieme fijnkruidigheid weer. Vergis u niet in de soepele tannines! De kracht ervan zit verborgen in het sappige fruitige gevoel.

Land: Italië
Herkomstbenaming: Colli Tortonesi
Type: Rode wijn
Stijl: Biologisch
Domein: Pomodolce – Piemonte
Druif: Barbera – Croatina